Oturma Simidi Neden Kullanılır?

oturma simidi neden kullanılır?
Oturma Simidi Neden Kullanılır?

İnsan vücudunun oturma oluşturduğu bölgede belin aşağı kısımları, kalçalar, kaba etler ve bacağın üst kısımları yer alır. Bu kısımlar sürekli bir şekilde oturarak çalışan insanlarda veya farklı rahatsızlıklarından dolayı oturarak veya uzanarak dinlenmek zorunda kalan insanlarda uzun süreli fiziksel etkinlik bulunmadığından dolayı ağırlar oluşturabilir veya farklı rahatsızlıklar ortaya çıkabilir. Bu rahatsızlıklar arasında farklı şekilde görülebilecek travmalar, hemoroit, fıtık ve ağrı atakları gösterilebilir. Bu nedenle birçok uzman bu rahatsızlıklar ile karşılaşan kişiler için ortopedik bir kullanımla fayda oluşturacak oturma simidi ürünlerini önermektedir. Bir minder niteliğinde üretilmiş ürünler firmamız tarafından çok yüksek bir kalite sağlayan visco malzeme ile üretilmektedir.

Özel üretim yapısı ile birlikte vücut ısısını algılayan ve buna göre şekil alan visco malzeme, çok rahat ve konforlu bir kullanım oluşturan ürünler için kullanılır. Yine visco malzeme ile üretilmiş ürünler arasında yer alan oturma simidi ürünü de birçok farklı  rahatsızlıkta fayda sağlayan ve vücut konforuna özen gösteren bir yapı sağlamaktadır. Bu ürünün simit ismi ile anılmasında ki sebep;yapısından dolayı aynı simide benzeyen bir şekilde yuvarlak ve ortası delik 1 üretim şekline sahip olmasıdır. Örnekle belirtmek gerekirse özellikle halk arasında basur olarak bilinen hemoroit rahatsızlığında kişiyi rahat bir oturma sistemine kavuşturmak ve tedavi sürecinde fayda sağlamak amacıyla bu minderlerin kullanılması doktorlar tarafından önerilmektedir.

Oturma Simidi Hangi Rahatsızlıklar İçin Tercih Edilir?

Uzmanlar tarafından belirtildiği şekilde öncelikle hemoroit rahatsızlığı yani halk arasındaki adı ile basur rahatsızlığında makat bölgesinde meydana gelen ağrı ve sancıların önlenebilmesi ve daha rahat bir oturma sağlanması için bu ürünler kullanılır. Hemoroidi rahatsızlığında makat bölgesinde toplardamar genişlemesi oluşur ve bu şişme durumu sonrasında sancılı bir durum ortaya çıkar. İlaç veya merhemler ile tedavi edilen bu rahatsızlıkta uzun süreli oturma sıkıntısı olacağından dolayı oturma simidi kullanımı önerilmektedir. Bu tip rahatsızlıklarda makat bölgesi veya çevresinde oluşan ağrıların giderilmesi ve daha rahat bir oturma ortamı elde edilmesi için bu minderler kullanılabilir.

Hemoroit rahatsızlığına benzer şekilde birçok farklı rahatsızlıkta kalça bölgesinde ağrılar oluşabilir ve oturma noktasında sıkıntı yaşanabilir. Örneğin zedelenme, incinme, kalça kırıkları, çıkık ve travmalar sonrasında ağrılı ve sancılı bölgeler oturma sıkıntısı ortaya çıkarır. Bu gibi durumlarda daha rahat bir oturma imkanı elde edebilmek için oturma simidi kullanılabilir. Oturma bölgesindeki ağrılı kısmın direkt olarak zemin ile temas etmesini engelleyecek olan bu ürün, farklı çeşitleri ile birlikte firmamız sayesinde çok kolay olarak temin edilebilir. Özel üretimli ortopedik yapısı ve kumaş yapısı ile birlikte herkesin kullanılabileceği düzeyde konforlu bir ürün olarak ön plana çıkmaktadır. Antibakteriyel ve antialerjik bir özelliğe sahip olduğundan ve kılıflı kullanımı ile çok rahat bir temizlik sağladığından tercih edilebilir.

Oturma Simidi Nerelerde Kullanılabilir?

Ortalama bir boyuta sahip olarak istediğiniz zaman yanınızda taşıyabileceğiniz düzeyde üretilmiş visco malzeme ile üretilen ortopedik oturma simidi ürünlerini istediğiniz her noktada kullanabilirsiniz. Çocuklar veya yetişkinler için ev ortamında çalışma ya da dinlenme sırasında koltuk ve kanepe de ya da bilgisayar koltuğunda kullanılabilen bu ürün, iş yerinde de tercih edilebilir. Bilgisayar başında veya masa başında sürekli çalışmak zorunda olan kişiler bu minderleri kullanarak rahat bir gün geçirebilirler. Taksi veya otobüs şoförleri ya da sürekli olarak araç başında bulunarak çalışan kişiler bu minderleri kullanarak daha rahat şoförlük sağlayabilirler.

Sürekli olarak yanınızda bulundurabileceğiniz bu ürünler isterseniz seyahat sırasında uzun süreli oturma sağlamak için de tercih edilebilir. Özellikle hemoroit ve fıtık gibi rahatsızlıklar yaşadığınız dönemlerde oturma simidi ürünlerini iş yeri ve ev arasında sürekli olarak yanınızda bulundurabilir veya iki adet olarak hem evde hem iş yerinde bulundurabilirsiniz. Gündelik yaşamınızı kısıtlayacak bir şekilde ağrılar yaşamak veya bu ağrılar nedeniyle oturma sıkıntı yaşamak yerine bu minderleri istediğiniz süre boyunca kullanabilirsiniz. Rahatsızlığın etkilerinin ortadan kalkması ile birlikte minder kullanımını terk edebilir veya sürekli konforlu bir kullanım elde etmek için de bu minderi tercih edebilirsiniz. Genellikle uzun süreli oturma şekli ile çalışan ofis çalışanları ve şoförler bu ürünü uzun süreli olarak kullanmayı tercih etmektedir.

Bu Yazıyı Paylaşmak İster misiniz ?
Kategoriler
BLOG
E-Bülten
İndirimli ürünler ve fırsatlardan ilk önce siz haberdar olmak istermisiniz?
Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi'nde kaydı doğrulanmış bir sitedir.